Jousenkaaren koulu, Espoo

Jousenkaaren vuonna 1960 valmistunut koulu korvattiin uudella koulurakennuksella, joka sijoitettiin vanhan koulun urheilukentän kohdalle.

Kohteen toteutussuunnittelu aloitettiin vuoden 2019 loppupuolella ja koulurakennus otettiin käyttöön vuonna 2022. Nodetec vastasi kohteen rakenne- ja elementtisuunnittelusta.

Hankkeessa kiinnitettiin erityistä huomiota eri suunnittelualojen tietomallien yhteensovittamiseen. Suunnitteluryhmän sisäisen mallien tarkistamisen lisäksi tilaaja ja KVR-urakoitsija koordinoivat aktiivisesti tietomallien yhteensovitusta. Kaikki osapuolet sitoutuivat mallintamisen tavoitteisiin, myös seuranta oli jatkuvaa ja aktiivista.


Laajuus:
5 948 brm2

Arkkitehti: Jaakkola Arkkitehdit


Rakennuksen runko toteutettiin kokonaisuudessaan, perustuksia ja yksittäisiä rakenteita lukuun ottamatta, teräsbetonielementeillä. Rakennus koostuu kolmesta rakenteellisesta liikuntasaumalohkosta. Koulun erilaisiin tiloihin ja niihin liittyviin vaatimuksiin kiinnitettiin erityistä huomiota suunnitteluvaiheessa. Koulussa on tavanomaisten luokka-, sosiaali-, ruokailu- ja liikuntatilojen lisäksi korkea keskusaula, kulkusiltoja, kiinteä katsomo ja näyttämö. Tilat edellyttivät erilaisten runkoratkaisujen yhdistelemistä, mutta kokonaisuudesta tuli niin rakentamisen kuin käytön ja kunnossapidonkin kannalta toimiva ratkaisu.

Rakennuksen yksi erityispiirre ovat sen julkisivun, erilaisilla pintakäsittelyillä viimeistellyt, betonielementit. Arkkitehdin suunnittelema julkisivun väribetonin, kuviointien ja yksityiskohtien yhdistelmä toi oman haasteensa suunnitteluun, mutta lopputulos oli esteettisesti erityisen toimiva. • Kiinnostuitko?
  Kerromme mielellämme lisää.

  Janne Hellsten
  Rakennesuunnittelun toimialajohtaja
  janne.hellsten@nodetec.fi
  +358 40 528 8816