Sampotalo, Turku

Kiinteistö Oy Turku Sampotalo on arkkitehti Erik Bryggmanin suunnittelema vuonna 1938 valmistunut ja myöhemmin laajentunut toimisto- ja liikerakennus Turun keskustassa.

Alun perin rakennus on toiminut vakuutusyhtiö Sampon pääkonttorina. Kohteessa on 7 kerrosta, ullakko sekä 2 kellarikerrosta. Vuonna 2020 käynnistynyt korjaushanke keskittyi taloteknisen toiminnan nykyaikaistamiseen ja modernisoimaan tiloja uusille vuokralaisille. Hankkeen lähtökohtana on terveellinen ja käyttäjiään palveleva työympäristö. Samalla toteutettiin rapatun julkisivun korjaus sekä sisäpihan pihakannen korjaus.

Laajuus:
11 343 kem2

Rakennesuunnittelu: Nodetec Oy

Arkkitehti: Arkkitehtitoimisto Sabelström


Nodetec vastasi Sampotalon rakennesuunnittelusta. Suunnitteluun kuului tilamuutoksia, uusia aukotuksia kantaviin rakenteisiin, uusien lasiseinien tukirakenteita ja pihakannen sekä julkisivun korjaussuunnittelu. Suunnittelussa tuli ottaa huomioon rakennushistoriallisesti arvokkaat, osin suojellut sisätilat ja julkisivu sekä tilojen muuntojoustavuus. Osa tiloista oli myös käytössä läpi hankkeen.

Työmaalle tehtiin useita kohdekäyntejä, joiden yhteydessä suunnitteluratkaisuja käytiin läpi yhdessä urakoitsijan (NCC), arkkitehdin ja myös museoviraston kanssa. Suunnittelu vaati jatkuvaa yhteydenpitoa työmaan kanssa sekä ripeitä ratkaisuja paikan päällä paljastuneisiin haasteisiin vanhojen rakenteiden kanssa. Hankkeen suunnittelussa hyödynnettiin tietomallinnusta. • Kiinnostuitko?
  Kerromme mielellämme lisää.

  Janne Hellsten
  Rakennesuunnittelun toimialajohtaja
  janne.hellsten@nodetec.fi
  +358 40 528 8816